Belépés
Elfelejtettem a jelszavamat

2018/01/31-2

2018-01-31

Ezt a cikket küldted át nekem augusztus 30.-án... mennyire igaz mind a mai napig!

"Lelki társad lehet a barátod, a testvéred, a munkatársad, de akár még szüleid közül is jó eséllyel lelhetsz rá egyre. Ugyanis csupán csak abban nyilvánul meg ez a nemes megnevezés, hogy közös az érdeklődési körötök és bármit, amit együtt csináltok, azt tökéletes összhangban és egyetértésben tudjátok végezni. Remek kettőtök között a kommunikáció és minden meglátásotok és véleményetek pontosan ugyanaz, ami a másiknak is. Ezek nagyon jó emberi kapcsolatok, remek dolgokat tudtok együtt véghez vinni és nincs olyan téma, amiről ne tudnátok órákig beszélgetni teljes egyetértésben. Imádtok egymás társaságában lenni és bármit megtennétek a másikért. Vagyis teljes szimbiózisban tudtok létezni egymás mellett, ugyanis sokszor a kevesebb szóból, de annál több gondolatból is tudja a másik, hogy éppen mire gondolsz. Na ez már kimeríti a lelki társ fogalmát.

Lehetséges e ennek függvényében, hogy a lelki társunkkal éljünk egy fedél alatt? Alapjáraton is az lenne a lényege a dolognak, hogy közös az érdeklődésünk, közös a gondolkodásunk és teljes egyetértésben úgy vagyunk egymás mellett, mint két jó barát. Mert a szerelem mellett a szenvedélynek, a tiszteletnek és a szeretetnek is kéz a kézben kellene együtt járnia. Ez hozná magával azt a kategóriát, hogy a párommal már gondolatok szintjén is megértjük egymást és ő a szerelmem, a párom, a társam, a szeretőm, a barátom, a másik felem egy személyben, vagyis egészen pontosan ő a lelki társam. Ez lenne a normális, de sajnos ez nem így van az esetek legnagyobb százalékában, ezt valljuk be és fogadjuk el!


Kép: pixabay.com

Pedig milyen csodálatos dolog az, amikor szíved legmélyéről, a legőszintébb módon tudod kifejezni magadat a párodnak és elmondani neki minden gondolatod és érzésed. Még akkor is, ha nem feltétlenül pozitív dologgal állsz elő, mégis tisztában vagy azzal, hogy ő meg fogja érteni, hiszen ugyanúgy gondolkodik, ahogyan te. Itt nincsenek játszmák és semmi sem lehet blama. Ha ilyen párkapcsolatban élsz, akkor tedd össze a kezed és adj hálát azért, hogy párod valóban a lelki társad és bármikor bármit elmondhatsz neki. Nagy kincs, becsüld meg!

Ráadásul ha párodban azt érzed, hogy olyan, mintha mindig is ismertétek volna egymást – és ezt már a legelső találkozáskor láttad a szemében – akkor kétségtelenül közös az utatok. Hogy meddig lesztek egymás mellett az kizárólag csak rajtatok múlik, de ha a felsorolt tények fellelhetőek a kapcsolatotokban, akkor kétségtelen, hogy lelki társak vagytok. A legszebb az az egészben, hogy ez ki is alakulhat, ez nem ilyen karmikus kötelezettség, ahogyan az elején említett egyéb titulusoknál az elengedhetetlen feltétel. "

Hozzászólások (0)